USA - Wat te doen in Los Angeles?
Wanneer? Dag 1-2-3-4 van onze roadtrip
Waar? Los Angeles (Californië)
Hotel? Melrose Inn


VLUCHT

Op onze eerste dag namen we het vliegtuig van Düsseldorf naar Los Angeles met een tussenstop in Amsterdam. Rechtstreeks vanuit Amsterdam vliegen was voor onze vlucht veel duurder (klik absurd, I know!), daarom kozen we voor Düsseldorf.AUTO

Aangezien de hele maatschappij in Amerika gericht is op het hebben van een auto, geraak je als toerist zonder huurauto niet ver. Wij haalden onze huurauto op bij Avis. De koffer van de auto viel helaas wat kleiner uit dan verwacht, maar met wat puzzelen kregen we de koffer uiteindelijk toch dicht.HOTEL

We verbleven in 'Melrose Inn', een goed, betaalbaar en centraal gelegen hotel. Al kan je het niet 100% een hotel noemen, aangezien er geen receptie aanwezig was. Met persoonlijke codes krijg je toegang tot de woning en jouw kamer. Ook ontbijt was niet inbegrepen, maar in een land waar je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat donuts kan kopen, is dat op zich geen probleem. Uiteraard was elke dag donuts eten nu ook niet echt onze bedoeling!

WHAT TO DO? - DAG 1

*** FARMERS MARKET ***
Farmers Market is een gezellig outdoor winkelcentrum met o.a. ook veel eetkraampjes. Hier kom je vooral locals tegen en minder toeristen.

Adres? 6333 W. 3rd Avenue, Los Angeles
Parking? Als je iets koopt in de market, mag je 2 uur gratis parkeren in de parking
*** LOS ANGELES COUNTY MUSEUM OF ART ***
Buiten bij het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) vind je deze lantaarnpalen. Deze heb je waarschijnlijk al eens zien opduiken op Instagramfoto's van bloggers. Het vormt dan ook een prachtig decor voor leuke foto's! Helaas vinden veel toeristen hun weg hiernaartoe en is het soms lastig om foto's te nemen waar niemand anders op staat.

Adres? 5905 Wilshire Blvd, Los Angeles

*** SUNSET STRIP ***
Op de Sunset Strip vind je vooral veel winkels, nachtclubs en restaurants. Wij hebben er 's avonds gewoon eens door gereden en onze ogen uit gekeken naar de vele lichtreclames.
*** CASE STUDY HOUSE - STAHL HOUSE ***
Als architectuurliefhebber had ik graag deze Case Study House bezocht, maar helaas gebeuren de bezoeken in hele kleine groepjes, waardoor de toegangsprijs heel duur is. Daarom hebben we het huis niet bezocht, maar het proberen te zien van buitenaf, wat geen gemakkelijke opdracht was. Het 'beste' zicht heb je vanaf het adres 1499 N Harper Ave, West Hollywood, CA 90046, namelijk een zijstraat van de Sunset Blvd. Beter (gratis) zicht kregen we niet.

Adres? 1635 Woods Dr, Los Angeles

WHAT TO DO? - DAG 2

*** CALIFORNIA DONUTS ***
California Donuts, open 24 uur op 24 en een van de beste donuts-winkels van Los Angeles! Ook hun chocolademelk is overheerlijk. Zeker eens een bezoekje brengen!

Adres? 3540 W 3rd Street, Los Angeles


*** WARNER BROS. STUDIO TOUR ***
Reserveer zeker je tickets op voorhand. Meer info over de tour volgt in een volgende blogpost!

Adres? 3400 Warner Blvd., Burbank, CA 91505 / 3400 Riverside Dr, Burbank


*** HOLLYWOOD SIGN ***
Aangezien iedereen tegenwoordig zo dicht mogelijk tot bij het Hollywood Sign wil wandelen, werd de overlast voor de buurtbewoners alsmaar groter. Hierdoor word je sinds kort gewaarschuwd voor hoge boetes (en celstraffen) en geraak je heel moeilijk nog tot bovenop de berg.
Hoe dicht geraak je bij het Hollywood Sign? Dat lees je binnenkort in een volgende blogpost!


*** GRIFFITH OBSERVATORY ***
Naast een (gratis) sterrenwacht, heb je vanaf dit punt een prachtig verzicht op de stad Los Angeles. Ook het Hollywood-sign kan je vanaf hier perfect zien.

Adres? 2800 E Observatory Rd, Los Angeles


*** SPADENA HOUSE ***
Wist je dat dit spookachtig/sprookjesachtig huis één van de meest gefotografeerde huizen is van Beverly Hills?

Adres? 516 Walden Drive, Los Angeles

*** BEVERLY HILLS ***
Voor glitter en glamour ben je in Beverly Hills aan het juiste adres: chique winkels, mooie boulevards omgeven door palmbomen, dure villa's, ... Ook al heb je het budget niet, kijken mag altijd!Herinner je de film Pretty Woman nog?
Dan zal je dit hotel zeker herkennen!
*** MULHOLLAND DRIVE ***
Langs deze lange straat kom je veel gated communities tegen waar bekende sterren wonen, zoals: Eddie Murphy, Denzel Washington en Rod Stewart wonen in Beverly Park (13100 Mulholland Drive); Charlie Sheen, Christina Aguilera en Paris Hilton wonen in Mulholland Estates (14111 Mulholland Drive). Weet dat je van op straat niet veel van hun huizen zal zien, maar met een beetje (veel) geluk spot je toch ergens een beroemdheid.

Naast de vele chique villa's, heb je hier ook verschillende mooie uitzichtpunten op de stad:
- Nancy Hoover Pohl Overlook (8401 Mulholland Drive)
- Hollywood Bowl Overlook (7036 Mulholland Drive)
Opgelet wel, de uitzichtpunten worden afgesloten om 21u00!


WHAT TO DO? - DAG 3

*** HOLLYWOOD BOULEVARD ***
Als je aan Los Angeles denkt, dan denk je aan Hollywood. Hier ligt het hart van de Amerikaanse filmindustrie. Wandel langs de vele bekende theaters en de Walk of Fame. Wil je weten of er ook een ster ligt met jouw naam op? Zoek dan eens op deze website naar je naam:
http://www.walkoffame.com/starfinder

Als je in Los Angeles bent, moet je dit uiteraard eens gezien hebben, maar verwacht er ook niet té veel van. Wij gingen er 's ochtends naar toe en dan is het nog vrij rustig. 's Avonds wanneer het donker is, heeft het meer charme met alle kleurrijke verlichting.

Parkeren? Kan je makkelijk doen in de Hollywood and Highland Parking, 6801 Hollywood Boulevard, Los Angeles


*** SANTA MONICA PIER ***
Breng zeker ook eens een bezoekje aan de bekende Santa Monica Pier. Hier eindigt de Santa Monica Boulevard, ofwel de legendarische Route 66. De Route 66 loopt van oost naar west, van Chicago tot Los Angeles. In Santa Monica heerst er een gezellige sfeer en op de pier kan je in het Pacific Park een ritje maken op een van de vele kermisattracties.

Parkeren? SP Plus Parking Lot 1 North, 1605 Appian Way (at Ocean Ave)


*** VENICE BEACH ***
Deze wijk staat in groot contrast met de glitter en glamour van Beverly Hills en Hollywood. Je kan hier niet naast de waarzeggers, kunstenaars, skaters, bodybuilders en 'groene dokters' op straat kijken. Prachtig zijn ook de vele muurschilderingen die het straatbeeld extra kleur geven.

Wij wandelden van de Santa Monica Pier naar Venice Boardwalk en geloof me... onderschat de afstand niet (40 minuten wandelen). Vooral het terugkeren voelde nogal lang aan, vooral omdat we op tijd moesten vertrekken naar het Dodger Stadium om de baseball match niet te missen.
Uiteraard kan je ook een fiets huren of je laten voeren door een van de vele fiets-taxi's.

*** DODGER STADIUM ***
Een sportwedstrijd, op en top Amerikaans.
Meer info over deze ervaring volgt in een volgende blogpost!

Adres? 1000 Vin Scully Ave, Los Angeles, CA 90012WHAT TO DO? - DAG 4

*** DOWNTOWN LOS ANGELES ***
Downtown Los Angeles (of toch het gedeelte ervan dat je moet gezien hebben) is op zich niet zo heel groot. Parkeer je zo centraal mogelijk zodat je in een korte wandeling het belangrijkste gezien hebt.
De Walt Disney Concert Hall van Frank Gehry is uiteraard een niet te missen architectuurpareltje tussen de vele hoogbouw.

Heel weinig toeristen weten dit (en je bent er dus ook bijna alleen), maar wanneer je je simpelweg aanmeldt aan de receptie van de City Hall en je vraagt naar het Observation Deck (want er hangt nergens reclame voor uit), dan mag je gratis met de lift naar de bovenste verdieping waar je een prachtig zicht hebt op Downtown LA en je zelfs kan kijken tot in de bergen. Ook hier kan je het Hollywood-sign weer zien (bij mooi weer).
Een grote aanrader om te doen dus!Hierna reden we door naar Malibu, Santa Barbara en San Luis Obispo. Meer hierover, volgt in een volgende blogpost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten