De Kiekeboes op vakantie in Wenduine
De zomervakantie is nog net niet ten einde... Ben je een stripliefhebber en nog op zoek naar een leuke indoor activiteit?De Kiekeboes vieren hun 40ste verjaardag met de tentoonstelling 'De Kiekeboes en de zee' in Wenduine. De Expo is zowel voor de jongere als de wat oudere stripliefhebbers boeiend om de rol van de kust in deze stripreeks verzameld te zien op 1 plaats.

Tekenaar Merho houdt van de kust en vooral van De Haan. In Wenduine heeft hij dan ook een eigen stekje gekocht (ter info: Wenduine is een deelgemeente van De Haan). Het album 'Alle eendjes' liet hij 5 jaar geleden (in 2012) zelfs volledig in De Haan afspelen. Toen stond De Haan met de 35ste verjaardag van De Kiekeboes ook volledig in het teken van deze striphelden.

Merho heeft de kust en de zee doorheen de jaren op verschillende manieren verwerkt in zijn verhalen. Niet enkel de Belgische kust, maar de Kiekeboes hebben ook verdere kustoorden opgezocht. Verschillende onderwerpen komen aan bod op de expo: van vakantieliefjes over frigoboxtoeristen tot zee-vaartuigen.

Merho stelde de tentoonstelling samen aan de hand schaalmodellen, inspiratiemateriaal, originele schetsen, merchandising,... De expo is interessant om te ontdekken waar de tekenaar zijn inspiratie vandaan haalt!


  

  Verwacht geen hele grote tentoonstelling uiteraard, maar als grote Kiekeboe-fan vond ik het zeker eens de moeite waard om te bezoeken. Voor z'n prijs moet je het zeker niet laten!

Nog tot en met 31 augustus 2017 kan je in Wenduine in het Wielingencentrum de expo elke dag bezoeken (telkens van 10u30 tot 12u en van 14u tot 18u30) voor slechts 1 euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn zelfs gratis. Op de expo kan je ook een gratis spelletjesboek krijgen met daarin o.a. 1 fiets- en 2 wandelzoektochten.
P.S.: Nog een klein extraatje voor de fans!
We kregen alvast een heel erg exclusief eerste beeld te zien uit het album 150 van de Kiekeboes, waarin Merho zelf op cruise vertrekt en zijn personages zonder verhaal achterblijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten