BOUW - De voorbereiding!



Nadat we ons stuk bouwgrond gevonden hadden, moest het hele verhaal nog beginnen!

Uren, dagen, weken werden gevuld met het schetsen van ons nieuw huis. Omwille van het speciale terreinprofiel, waren we genoodzaakt om een deel van onze woning onder de grond te bouwen. Om deze ruimte niet zomaar 'verloren' te laten gaan aan een dure garage en berging, besloten we hier een 'leefkelder' van te maken die licht binnen trekt via een Engelse koer.

Dan was het nog zoeken naar de gepaste bouwmethode. Via verschillende prefab-methodes, kwamen we uit bij prefab betonbouw. De grote voordelen zijn de snelheid waarmee je woning wind- en waterdicht is, de korte droogtijd omdat je geen pleisterwerk hebt, ...  Alle wanden worden namelijk in de fabriek geproduceerd en komen kant-en-klaar toe op de werf om net als een blokkendoos in elkaar gezet te worden. Een nadeel aan deze manier van bouwen is dan weer dat het heeeel veel voorbereidend denkwerk vraagt, want zelfs over elk stopcontact moet reeds op voorhand zijn nagedacht en op plan gezet zijn. Voordeel daarvan is dan weer dat je later geen keuzestress meer hebt.
Goed begonnen is half gewonnen!



Half oktober 2017 bouwaanvraag ingediend... begin december 2017 al onze goedkeuring ontvangen. Bedankt gemeente Zedelgem! Zo konden we snel ons 'geel vergunningsblad' uithangen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten