DIY: Buxus-boompje in jute


Jute is een heel mooi en natuurlijk product. Daarom dat ik er met plezier creatief mee aan de slag ging! In deze tutorial toon ik jullie hoe je een buxus boompje in jute kan maken. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar het is vrij simpel om te maken.
BENODIGDHEDEN:

- 1 bloempot
- 1 bezemsteel
- 2 halve bollen in piepschuim, die in elkaar passen
- iets zwaar als basis: ik gebruikte een popcorn-emmertje gevuld met kiezelstenen
- witte verf
- kopspelden of tandenstokers
- jute
- mos of iets soortgelijks
- lijm (Tec7)
- schaar


HOE?

Start met de bloempot en de bezemsteel in het wit te schilderen. Je zal zeker 2 à 3 lagen moeten schilderen.Meet de diameter van de bezemsteel en teken deze af op het deksel van de popcorn-emmer. Maak de opening voor de bezemsteel voorzichtig met een breekmes. Vul de emmer half met kiezelstenen als gewicht om de stabiliteit te verzekeren.Knip nu uit de jute stof, lapjes van 10x10cm. Hoeveel juist is moeilijk te zeggen. Begin met een grote hoeveelheid lapjes ineens en kijk hoever je komt alvorens er nog bij te knippen.

Vouw de jute in 'bubbels' door ze vast te houden met de 2 hoeken samen en dan de overige 2 hoeken te vouwen. Op deze manier maak je een soort van zakje.Pin daarna de 'bubbels' op de piepschuimen bal en doe zo voort tot de volledige halve bol bedekt is. Als je kopspelden gebruikt, kan je deze tot dicht bij de bol drukken (afhankelijk van de grootte van de openingen in de jute-stof natuurlijk). Ik gebruikte liever tandenstokers omdat deze veel goedkoper zijn. Bij het gebruik van tandenstokers moet je alleen iets meer opletten in welke richting je de tandenstokers (schuin!) in het piepschuim duwt, zodat de jute niet vanzelf los kan komen.

Lijm de tweede halve bol piepschuim onder de eerste halve bol, maar maak eerst een opening in het midden onderaan van de halve bol, om de bezemsteel later door te steken aan de onderkant.
(Ter info: ik gebruikte Tec7-lijm uit schrik dat andere lijm het piepschuim misschien zou aantasten.)
Maak nu verder jute 'bubbels' tot de piepschuimen bol volledig bedekt is.
Zet alles verder in elkaar, leg mos (ik gebruikte zo'n Paas-decoratie-mos) bovenop de popcorn-emmer en tadaaa je buxus boompje in jute is klaar!
Hopelijk krijgen jullie zin om zelf eentje te maken en zijn jullie ook tevreden van het resultaat. Veel plezier alvast ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten