Blitsbezoek aan Londen, what to do?


Zoals reeds verteld in een vorige blogpost, zijn we ondertussen 1 dag naar Londen geweest. Ondanks het slechte weer (regen) en de drukte (veel volk), hebben we veel kunnen zien en doen.

Normaal gingen we afgezet worden aan Waterloo Place (dichtbij Picadilly Circus), maar aangezien het elk jaar op de tweede zaterdag van november Mayor Day is in Londen, waren er vrij veel straten afgezet en geraakte de bus niet verder dan de London Eye. Bijgevolg zijn we ongeveer een uur later aangekomen in het centrum.


ONZE ROUTE?

's Ochtends hebben we gekozen voor een wandeling langs enkele belangrijke trekpleisters.

Normaal gingen we starten aan Buckingham Palace en daarna via de Horse Guards Parade Ground passeren aan Downing Street, de Big Ben en Houses of Parliament.Maar wegens de vertragingen en de wijziging van onze afstapplaats, zijn we gestart met een wandeling langs het water vertrekkend aan de London Eye. Hier start The Queen's Walk. Onderweg was het uitzicht langs de Thames de moeite waard (ondanks de grijze regenlucht), maar je wandelt ook langs enkele toeristische en architecturale trekpleisters: London Eye, Tate Modern, de Millennium Bridge, Shakespeare's Globe.

Ondertussen was het tijd om een lekker hapje te eten. Geen fish and chips voor ons, maar een lekkere hamburger!Hierna gaan we even weg van het water om een kijkje te nemen aan de (overdekte) eet- en drinkkraampjes op Borough Market. Amai, wat een drukte! Het was er gewoon veel te druk om überhaupt iéts van de eetkraampjes te kunnen zien...Ondertussen kan je niet meer naast de 310 meter hoge The Shard kijken, waar we dan ook recht op af lopen. Daarna lopen we door het London Bridge station terug naar het water, via Hay's Galleria.

Op weg naar de Tower Bridge passeren we ook nog de City Hall en via de Tower of London komen we bij het metrostation Towerhill om er de metro te nemen naar Camden Town.


Aangekomen in het metrostation gingen we op zoek naar het goedkoopste tarief (voor een zaterdag) om per persoon 2 ritten te doen binnen zone 1-2. Een loket met prijzen bleek niet meer van deze tijd te zijn. Er waren enkel automaten te vinden, waar wel een vriendelijke man de reizigers met veel plezier hielp.
Prijzen per persoon:
- 2 enkele ritten (losse ticketjes) binnen zone 1-2 = 9,60 pond
- Oyster Card kost 5 pond (ipv de 3 pond die op hun website stond) + een minimum krediet-oplading van 5 pond (waarmee 2 enkele ritten binnen zone 1-2, je 4,60 pond kosten)

Als je dus ooit van plan bent om nog eens terug te gaan naar Londen, is het dus veel voordeliger om je een Oyster Card aan te schaffen (kan ter plekke aan de automaat). Deze kaart (en het resterende bedrag erop) vervalt niet en kan je dus later nog hergebruiken.
We namen dus de metro richting Camden Town. In Camden Market vind je verschillende leuke kleine winkeltjes,... Maar ook de straat op zich er naartoe is omgeven door mooi versierde gevels. Zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Echter waren we beperkt in tijd en namen we een uurtje later de metro terug naar het einde van de Oxford Street, aan halte Marble Arch Station.Aangekomen in Oxford Street, werden we (ondanks het slechte weer) overrompeld door de mensenmassa in de winkelstraten. In deze straat kom je veel en betaalbare winkels tegen, waarvan je er uiteraard tegenwoordig ook al veel bij ons in de steden vindt.

Een zijstraat van Oxford Street, namelijk New Bond Street liepen we ook nog even kort in tot aan de winkel van Victoria's Secret op de hoek met de Brook Street. Leuk om eens de Angel-vleugels en lingerie in het echt te zien die gebruikt werden in hun alombekende modeshows. Echter kon je hier binnen op de koppen lopen van het volk.

Daarna liepen we verder langs de winkels in de Regent Street. We slaan links af langs in de Great Marlborough Street. Hier passeren we langs Liberty London, een gebouw die gemakkelijk te herkennen is. Zowel binnen als buiten werd er veel hout in verwerkt. Rechtsaf komen we in de Carnaby Street, met enkele leuke winkels. Op het einde rechtsaf, kom je via de Beak Street terug op de Regent Street uit.
Voor de liefhebbers van speelgoed en gadgets, kan je nog eens 100 meter terug gaan in het stukje van de Regent Street die we over hebben geslagen om naar Hamleys te gaan.

Verder wandelend via de Regent Street, komen we uit op Piccadilly Circus. Ondertussen is het al goed donker en kan je niet naast de felle reclamelichtschermen kijken.150 meter verder, op de hoek van Coventry Street met Wardour Street vind je de M&M Store. De typische transparante kokers gevuld met alle kleuren van M&M's bevindt zich natuurlijk op de onderste verdieping in de kelder... zodat je mooi langs alle andere gadgets moet passeren. Zo slim zijn ze natuurlijk wel.
Je vond er ook een zogenaamd Mix Lab, waar enkele werknemers M&M's aan het sorteren waren. Dit gaf ons een beetje een vreemd dierentuin-gevoel... aangezien je door een venster naar hen kon kijken.


Loop je verder via de Wardour Street naar Shaftesbury Ave, dan passeer je het Rainforest Cafe: naar het schijnt leuk om met kinderen te doen, want je begeeft je in een ware jungle.

Nog snel een broodje kopen voor in de bus tijdens de terugreis en hup we zijn klaar voor de terugreis naar België.Oké de kerstsfeer is zeker aangenaam om in rond te wandelen, maar regen (lees: scherpe paraplu's ontwijken) én veel volk is nu niet het meest aangename moment om in rond te wandelen.
De volgende keer dat we terug naar Londen gaan, zal waarschijnlijk eerder in een kalmere periode zijn, zoals in de lente of zomer.


Nog enkele interessante links:
- Reportage één-programma Voor hetzelfde geld - Tips voor een betaalbare citytrip Londen: Klik hier
- Gratis musea: Klik hier
- Uitzichten op Londen vanuit de lucht: Klik hier
- Reuzeglijbaan - Arcelor Mittal Slide: Klik hier
- Gratis stadsplattegrond van Londen: Klik hier
- Metro - onderverdeling in zones: Klik hier

Zie ook mijn vorige blogpost over de voorbereidingen van onze dagtrip: Klik hier


Zou jij ook zo'n reis willen maak voor 1 dag? Of heb je dit ook al eens gedaan?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten