Lekker én gezond: havermoutpannenkoeken


Ik heb een lekker recept voor jullie, namelijk lekkere én gezonde havermoutpannenkoeken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig, wat het nog interessanter maakt vind ik! Je kan ze eten als ontbijt of als lunch. Serveer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld wat appelschijfjes met kaneel of met aardbeien.

     Foto: lekkerensimpel


WAT HEB JE NODIG?

- 1 banaan
- 100 gram havermout
- 2 dl melk
- 1 ei
- Optie: appelplakjes met kaneel of aardbeien of ...

TIJD?

5 min + 15 min rusten + baktijd

HOE?

* Doe 1 banaan, 100 gram havermout, 2 dl melk en 1 ei in een blender en mix fijn.
* Laat 15 minuten rusten, zodat de havermoutvlokken zich kunnen uitzetten.
* Bak de havermoutpannenkoeken uit het beslag.
* Optie: meng wat appelplakjes met een beetje kaneel en bak ze goudbruin. Beleg de pannenkoeken met de gebakken appelplakjes.
* Optie: snij de aardbeien in schijfjes en leg ze op de pannenkoeken.








Probeer het zeker zelf ook eens uit en laat weten wat je ervan vond! Eet smakelijk!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten