Pasta, mmmh! In al z'n vormen: penne, ravioli, spaghetti, spirelli, macarone, ... ik vind het allemaal even lekker én het is nog goedkoop ook.
Met dit gerecht maak je voor nog geen 10 euro een avondmaal voor 4 personen.
Met dit gerecht maak je voor nog geen 10 euro een avondmaal voor 4 personen.
Met witloof? Mh, niet bepaald mijn favoriete groente... iets te bitter voor mij.
Maar gelukkig merk je van die bittere smaak niets in dit gerechtje. Ideaal dus ook voor kindjes die geen witloof willen eten. ;)
PENNE MET WITLOOF
Wat heb je nodig?
- 1 teentje knoflook
- 5 sneetjes beenham
- (verse) tijm
- Penne (pasta)
- 4 stronken witloof
- Graanmosterd met honing
- Olijfolie
- 2 appels
- Peper en zout
- 1 potje smeerbare geitenkaas
Keukengerief?
- Diepe pan of pot
- Snijplank
- Mes
- Lookpers
- Pot om pasta te koken
Hoe?
1. Vul een pot water en breng aan de kook. Doe de pasta erin als het water kookt.
2. Snij de hesp in dunne reepjes.
3. Snij het witloof in kleine stukjes.
P.S.: Verwijder eerst het hartje van het witloof, anders wordt het te bitter van smaak.
4. Schil de appels en snij in blokjes.
5. Bak de hesp in een pan met olijfolie. Pers er een teentje look bij en doe er wat tijm bij.
6. Doe de gebakken hesp in een kommetje en zet apart.
7. Bak het witloof en de appel in dezelfde pan, zo'n 5 minuten.
8. Als de witloof en de appeltjes gebakken zijn, mag de hesp er weer bij. Voeg de geitenkaas en twee lepels graanmosterd toe. Roer alles rustig onder elkaar.
P.S.: Geen graanmosterd in huis? Gebruik gewone mosterd en voeg een lepel honing toe.
9. Kruid af met peper en zout.
10. Giet de pasta af en meg de saus erdoor. Klaar om op te eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten