BOUW - Werken, werken, werken, ...
Ondertussen transformeerde ons huis van een 'werf' naar een echt 'huis' en begon het ondertussen ook als onze 'thuis' aan te voelen.


RIOLERING EN GRONDWERKEN AFWERKEN:

Onze grondwerker B.P.V. Grondwerken (zie ook eerdere blogpost: Klik hier) werkte de riolering, de keerwanden en het terrein verder af.

Om het hellend terrein op te vangen, plaatsten we zelf betonnen U-elementen aan de linkerkant van de woning om later siergrassen in te planten. In de cocosmatten op de helling komen later ook siergrassen, maar de cocosmat kan nu al het talud wat steviger maken zodat niet alle aarde wegspoelt bij de eerste zware regenvlaag. Voor de aanplanting van de siergrassen zullen we later pas kijken zodat we hier onze tijd voor kunnen nemen en de juiste keuze maken.
AFWERKING GEVEL - COATING:

Concrete House liet ondertussen ook de gevel in zichtbeton bijwerken en van een coating te voorzien.
Helaas bleek er een probleem te zijn met de coating op de voorgevel, want bij de eerste regen kwam deze volledig in blaasjes en lelijke strepen volgens een bepaald schilderspatroon te staan. Na de regen trokken de blaasjes weg en bleven er lelijke 'ontplofte blaasjes' achter op de gevel. Bij elke regenvlaag (of vorst) herhaalt dit probleem zich. Zéér jammer uiteraard. :(
Maar Concrete House belooft dit in het voorjaar aan te pakken en opnieuw te coaten. Fingers crossed!

Keuzes aan coating: transparant, grijs, lichter grijs, heel licht grijs. 
Wij kozen voor de 2de optie om zo het meest het 'betonlook'-gevoel te behouden.
Het lichtste grijs (bijna wit) is ook heel mooi, maar geeft ons te veel het 'crepie'-gevoel.

Strepenpatroon op de voorgevel na regen.

Blaasjes die ontstaan op de voorgevel.


SCHILDEREN:

Aangezien we het plafond bestaande uit gladde predallen niet hoeven te bepleisteren, konden we ook snel van start gaan met het schilderen ervan. Een ideaal moment, want zolang de vloerbekleding er nog niet ligt, hoeft er ook niet veel afgedekt te worden tegen verfspatten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten