BOUW - Kunnen wij het maken? Nou en of!
In een vorig blogbericht kon je lezen hoe onze eerste levering van Sack verliep. Ondertussen was het tijd om zelf verder aan de slag te gaan met het grotere werk, namelijk alle technieken: sanitair water, ventilatie, elektriciteit.
Met ons tweetjes slaagden we erin om tijdens het bouwverlof deze zomer honderden meters aan verschillende soorten leidingen te leggen. De sanitaire leidingen voor warm en koud water werden gelegd, de inbouwdozen werden aan betonijzers vast gehangen om later in te werken in de valse binnenwanden, de inbouwtoiletten werden geplaatst, de ventilatiebuizen werden gelegd en aangesloten. Zo vlogen onze uren en dagen voorbij!

Zo zie je maar, met de nodige tijd, energie en wilskracht is het goed te doen om alles zelf te installeren. Later zal het een grote voldoening zijn om te kunnen zeggen dat we zelf een groot steentje hebben bijgedragen aan ons huis. En we hebben een pak bijgeleerd over de werking van alle technieken! Eenmaal je de principes en de handelingen onder de knie hebt, wordt het gewoon een kwestie van doen en je hoofd erbij houden om alles correct uit te voeren.

Ook de service van Sack zit heel erg goed! Iets tekort? Dan leveren ze zo snel mogelijk achter met de koerierdienst of met de post.
Bij de start van de werken merkte ik al gauw dat we toch wat lopende meters alpex-leidingen (voor sanitair water) gingen tekort hebben. Vermoedelijk was er wat tekort gemeten naar de achterste ruimte van onze woning.
Geen paniek, binnen de paar dagen (nog vlak voor de start van het bouwverlof!) stond de koerierdienst daar met de nodige extra leidingen. Waarvoor dank!

Bij Easykit (waar we voor elektriciteit mee samenwerken), zijn naleveringen een groter probleem...
Helaas worden blijkbaar enkel volledige bestellingen aan huis geleverd (in het begin van de werken dus, eenmalig). Heb je iets extra nodig? Dan moet je er om rijden naar de dichtstbijzijnde vestiging. Wat voor ons toch wel een half uurtje rijden is. De elektriciteitsleidingen die we dus tekort hadden, kochten we dan maar gewoon in de lokale doe-het-zelf-zaken of online. Ook de afdekplaatjes voor de stopcontacten worden niet opgestuurd, maar moet je op het einde van de rit bestellen en gaan ophalen bij hen.
Jammer dat ze deze service niet bieden, want mensen die aan het (ver)bouwen zijn hebben meestal weinig tijd om rond te rijden achter bepaalde materialen.

Zo krijgt Sack van ons nog een streepje voor!
  Geen opmerkingen:

Een reactie posten