BOUW - Alles wat je zelf doet, doe je hopelijk ook goedMet alle strenge eisen in de bouwsector tegenwoordig, wordt bouwen alsmaar duurder en duurder. Een grote hap uit het budget gaat toch wel naar de technieken (ventilatie, sanitair, verwarming en elektriciteit). Om financiële redenen zijn we dus meer info beginnen opzoeken over de haalbaarheid van werken met zelfbouwfirma's. Volgens velen op het internet zou het zeker doenbaar zijn, ook voor leken.

Op die manier zijn we bij 2 zelfbouwfirma's langs geweest voor meer info en een offerte, waaronder Sack Zelfbouw.
Aangezien ik mij niet in een zelfbouw-avontuur wou storten zonder 100% zeker te zijn dat we hierin zouden slagen en dus niet achteraf nog dure externe techniekers zouden moeten inschakelen om ons 'gepruts' op te lossen, had ik een waslijst aan vragen mee. :) We werden heel hartelijk ontvangen door Igmar in Sack Roeselare en kregen alle informatie die we nodig hadden op maat van onze woning. Hij kon perfect antwoorden op mijn waslijst aan vragen! Op die manier kregen we een heel goed gevoel bij deze firma en wordt het al snel duidelijk dat je met mensen te maken hebt die echt kennis van zaken hebben. Je voelt dat je niet aan je lot over gelaten zal worden. Dat stelde ons gerust.

Bij de andere bezochte zelfbouwfirma kregen we helaas veel minder dat geruststellend gevoel.

Na het thuis rustig nalezen van de offertes, wisten we dat we de juiste keuze hadden gemaakt om voor Sack Zelfbouw te gaan. Het gevoel zat goed. We beslisten om met hen alle technieken uit te voeren: ventilatie, sanitair, vloerverwarming, afvoeren. Jammer dat ze nog geen elektriciteit-pakketten aanbieden! :)

Na het ondertekenen van de offerte kregen we nog de nodige lectuur en dvd's mee naar huis om ons alvast voor te bereiden op het echte werk.


P.S.: Sack zorgt ook voor alle nodige documenten om goed te scoren in je EPB-berekening (bij nieuwbouw)!


2 opmerkingen:

  1. Interessant artikel! Deze tips neem ik zeker en vast mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BOUWPLANNEN - 5 juli 2018 om 08:27
    Interessant artikel! Deze tips neem ik zeker en vast mee.

    BeantwoordenVerwijderen